Un deșert suav și tot felul de lichide imaginare

De când mă știu am încercat să folosesc un singur parfum – ani la rând mi-am jurat că nu voi mai folosi nimic altceva în afară de Vetiver, superba creație Guerlain. Asta până când îmi aduceam aminte de Opium, sau de Aromatics Elixir, sau de gama Frederic Malle, sau de Acqua di Parma, sau de Eau du Soir etc. Dar lista e mult prea lungă!

Oricum, o chestie e clară – nu pot folosi o singură esență, mi se pare că dacă aș face asta aș fi prins într-un fel de colivie olfactivă, aș ajunge la stări similare atacurilor de panică. Și am învățat să selectez, să triez, să aleg parfumurile care mă trasnspun instantaneu într-un film – dacă mi se face dor de mare folosesc Marinis sau Eau d’Hadrien, dacă mi se face dor de Berlin folosesc Apom, dacă am nostalgii copilăristice apelez la rezerva mea secretă de Quelques Fleurs, dacă am chef de o chestie decadentă știu sigur că Habanita sau Absolue Pour le Soir pot rezolva asta etc.

Și uite că recent mi s-a întâmplat să descopăr un parfum despre care aș fi zis că face parte din categoria aromelor pasagere, de care nu mă voi atașa prea tare, dar care s-a dovedit a fi o experiență mai mult decât plăcută – Desert Suave, de la Liquides Imaginaires, o explozie exotică, dar nu în sensul clasic, previzibil, de fructe de palmier, smochine, cardamom, trandafir și susan prăjit – imediat mi-am amintit de bucătăria unei mătuși, în care mirosea tot timpul a cafea proaspătă, o bucătărie în care geamul nu era închis aproape niciodată și perdelele fluturau discret, vorbind despre un fel de evadare din cotidianul sufocant al anilor ’80.

Chiar dacă afară e ger, chiar dacă atmosfera nu vă inspiră mirosuri estivale, cu mandarine sau flori de portocal în compoziție, încercați Desert Suave, creat de Qventin Bisch și Misrine Grille, și veți constata că un parfum atât de eteric se poate așeza superb pe un matou gros din lână!

Produsele Liquides Imaginaires sunt disponibile în magazinele Beautik Haute Parfumerie și pe www.beautik.ro.

Tschuss!

Nimeni n-a lăsat încă vreun comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE