To oud or not to oud?

Mi s-a intamplat destul de des sa ma opreasca diversi cetateni si sa ma intrebe ce parfum folosesc. O intrebare relativ inconfortabila pentru mine, din moment ce nu am reusit performanta de a ma dedica unei singure arome, asa cum mi-ar fi placut. Dar atunci cand vine vorba despre parfumuri, cel putin pentru mine, asta se transforma intr-o chestiune imposibila.

Uneori, dimineata, imi place sa miros a vetiver. La pranz am chef de ceva oriental, vag pudrat. Seara mi se intampla sa suspin dupa vanilie si heliotrop etc. In conditiile acestea, e destul de greu sa (te) identifici cu un singur miros. Desi imi aduc aminte de o serie de personaje care m-au fascinat de-a lungul timpului si pe care le recunosteam cu usurinta dupa aroma discreta pe care o purtau in permanenta.

Bref, desi am o colectie impresionanta de parfumuri, in lista mea nu s-a regasit niciodata oud-ul. Niciodata, pana la Maison Francis Kurkdjian. Ori de cate ori miroseam ceva pe baza de oud mi se parea ca ma uit la un thriller fantastic, mi se facea frica, voiam sa parasesc incaperea – o esenta care ma coplesea, era ca si cum urma sa am teza la matematica (cosmarul copilariei mele) si nu eram pregatit.

Dar mixul fabulos pe care il propune Oud Extrait de Parfum, un melanj oriental de cedru, sofran si vanilie, m-a calmat instantaneu si m-a transpus in atmosfera sofisticata a unui salon interbelic, intr-o dupa-amiaza de aprilie. Pentru firile nelinistite, romantice, exista si varianta Oud Satin Mood, o explozie (discreta, totusi) de oud & trandafiri, aroma ideala pentru o plimbare, la fel de discreta, intr-un Cismigiu ploios, de primavara.

Nu stiu care este relatia voastra cu oud-ul, dar daca sunteti curiosi sa testati aceste doua parfumuri puternice & senzuale, va trebui sa faceti o vizita in oriare din locatiile Beautik Haute Parfumerie.

3 Comentarii
  1. Eu folosesc TUXEDO de la YSL și Amber Aoud de la Roja Dove. Ambele parfumuri sunt foarte rafinate și distinse. Ți le recomand Maurice 🙂

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE