Saint Laurent si noua revolutie sexuala

Tin minte ca m-am enervat teribil intr-o seara, acum ceva vreme, in momentul in care m-a sunat prietena mea Simone sa ma intrebe daca am vazut prima colectie semnata de Hedi Slimane pentru Saint Laurent. Mi s-a parut o bataie crunta de joc, deplangeam soarta unei case cu o istorie fabuloasa, il injuram pe Pierre Berge si l-as fi vrut inapoi pe Stefano Pilati.

Relatia mea cu Slimane fusese o relatie scurta. In perioada in care semna colectiile Dior Homme il apreciasem foarte tare – de cate ori ma aflam la Paris, intram la Le Bon Marche special pentru a admira liniile impecabile ale blazerelor lui. Toata estetica aia minimalista, luxoasa, de care aproape ti se facea teama, imi inspira un film parizian, incert, si totusi perfect.

Dar, pentru mine, Yves Saint Laurent insemna altceva. Si nu intelegeam nici in ruptul capului de ce il adusesera tocmai pe Slimane la carma unei corabii aflate oricum intr-un soi de deriva. A mai trecut ceva vreme, Slimane insista sa ne spuna ca noua sexualitate are la baza criterii mai mult androgine, iar eu am inceput sa ma obisnuiesc din ce in ce mai tare cu propunerile lui.

Adevarata noastra poveste de amor a inceput odata cu prezentarea colectiei de toamna-iarna 2015, moment in care am inteles ca Slimane are o gandire panoramica si o viziune de ansamblu in ceea ce priveste evolutia estetica a femeii contemporane. Mai mult, sunt aproape convins ca insusi Yves Saint Laurent ar fi imbracat-o pe Betty Catroux fix asa, daca s-ar fi apucat de moda in 2015.

Nu va lasati inselati de mesajul pe care colectia il transmite pe catwalk. Acolo este vorba si despre rolul agresiv al styling-ului. Dar, daca va veti uita mai atent la haine, veti intelege faptul ca Slimane nu si-a batut joc nici macar o secunda de ADN-ul Saint Laurent. Aceleasi valori sunt aruncate la scena deschisa: obsesia maestrului pentru blazere, materiale luxoase, eternul joc masculin-feminin etc. Sigur, acum totul este tradus intr-un limbaj actual, RocknRolla, respectand, totusi, blazonul casei.

Trebuie sa recunosc ca Hedi Slimane stie ce face. Si, se pare, a stiut intotdeauna.

Tschuss! 

 

 

Un singur comentariu
  1. Privind in urma te intrebi care au fost vizionari si care doar creativi.De ceva timp .hedi slimane are la YSL niste colectii care exprima violenta si simplitate. Era singular , dar uite ca el pare ca i-a inspirat pe altii acum.Asa cum cei doi de la Valentino par sa dea un trend important acum .

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE