Pas un jour

Pe 10 martie 2009, la Paris, cumparam una dintre cartile care m-au sedus definitiv – Pas un jour – romanul splendid al unei scriitoare prea putin mediatizata din punctul meu de vedere, Anne F. Garreta.

Pe 10 ianuarie 2017, la Bucuresti, primeam, la invitatia Nespresso, o provocare (cel putin) emotionanta – un fel de exercitiu care sa surprinda valoarea pe care timpul o aduce in vietile noastre si colectii personale care redau relatia fiecaruia cu acesta.

Imi aduc aminte perfect ziua aceea de martie – libraria Delamain, langa Palais-Royal, mirosul obsesiv al parfumului Frederic Malle, impregnat in esarfa bleumarin din casmir, sunetul aproape romantic al claxoanelor de bicicleta si zambetul inconfundabil al Domnicai, care ma astepta pe trotuarul de vizavi.

Extrem de fericit, cu Pas un jour in buzunar si cu Domnica alaturi, am traversat gradinile, la Le Grand Vefour, si mi-am comandat prima cafea neagra, fara lapte, o chestiune destul de noua pentru mine atunci. Dar, nu ma intrebati de ce, dupa lecturarea primelor pagini din Pas un jour, laptele in cafea mi s-a parut un sacrilegiu.

Or, acest obicei ma urmareste si acum – m-am deprins sa imi beau cafeaua fara lapte si fara zahar. Asa ca provocarea VINTAGE SELECTION 2014, marca Nespresso, a sosit in momentul potrivit – ma reapucasem sa recitesc Pas un jour, iar gustul melancolic (da, da, melancolic) al cafelei, rezultatul a 3 ani de maturare a boabelor in conditii speciale, m-a insotit in cele 3 dimineti de ianuarie, petrecute pe canapea, cu Anne F. Garreta.

Nu stiu care au fost pentru voi momentele acelea unice, pe care le purtati cu voi intotdeauna, dar un lucru stiu sigur – daca va cuprinde amocul, nostalgia, incercati sa derulati firul evenimentelor alaturi de una dintre cele mai sofisticate & romantice cafele – NESPRESSO VINTAGE SELECTION 2014.

Tschuss! 

Cafeaua NESPRESSO VINTAGE SELECTION 2014, o editie rara si pretioasa, este disponibila doar pentru o perioada limitata de timp la Nespresso Boutique (Calea Dorobanți 210), la punctul special de vanzare Nespresso din cadrul Baneasa Shopping City (parter) , precum si pe www.nespresso.com/ro .

4 Comentarii
  1. Draga Maurice, asa de mult te urasc. Te urasc pentru ca scrii atat de putin. Am obiceiul de a citi majoritatea aricolelor si postarilor printre randuri…le gasesc atat de obositoare, dar ceea ce scrii tu e divin. Citesc incet, aproape ca un copil de clasa I, din cauza faptului ca nu vreau sa ajung la finalul postarii.Stiu, pare ciudat, dar asta e adevarul. Te rog mult, scrie o carte pe care sa mi-o pun in biblioteca si pe care sa o citesc ori de cate ori vreau.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE