My life on facebook.

Discutam zilele trecute cu un prieten despre societatea romaneasca inainte si dupa facebook. In acest moment, nu sunt nici pro, nici contra. Ma feresc sa am o parere. Si, in fond, nu trebuie sa am neaparat o parere.

In schimb, am observat un numar ingrijorator de mare de false identitati & anumite forme de tulburari de personalitate. Evident, via facebook. Exista cateva categorii pe care nu le inteleg, categorii fascinante din punct de vedere social, pe care mi-ar placea sa le studiez ceva mai bine. Dar nu am nici competentele necesare, nici foarte mult timp la dispozitie.

In orice caz, viitorul nu suna foarte bine. Va intrebati, probabil, care sunt categoriile mai sus mentionate.

1. Categoria individului pe care nu il cunoaste nimeni, dar care este prieten cu absolut toata lumea. Nu stii nimic despre el, dar el stie tot despre tine. Probabil, cea mai ofertanta categorie din punct de vedere al unui potential studiu de psihiatrie.

2. Categoria fetelor (nu fac niciun fel de discriminare, dar se aplica in special reprezentantelor sexului feminin) care seamana mai degraba cu Kathy Bates dar care posteaza frenetic imagini cu Kate Moss, Francoise Hardy sau Jane Birkin. Nu exista aproape nicio fotografie explicita cu ele, in schimb exista zeci de albume inspirationale care, in opinia lor, le descriu intr-o forma sau alta realitatea. Sau ce isi imagineaza ele ca ar trebui sa fie realitatea.

3. Categoria ”Vocea poporului” – cei care preiau drama sociala, care empatizeaza virtual pana la lacrimi, care deplang soarta cainilor, a pisicilor, a copiilor, a Bendeacilor, etc; cei care sunt in dialog cu ei insisi si cu alti cativa prieteni; care nu au curaj, de fapt, sa faca niciodata nimic concret si care isi desfasoara existenta intre cateva citate si o serie de comentarii fara discernamant pe paginile oficiale ale diferitelor organizatii, comitete & comitii; asta pana la urmatoarea drama, cand uita instant de prima si o iau de la capat.

4. Categoria meteo-pisico dependentilor – se imparte in cateva sub-categorii: cei care nu fac altceva decat sa ne anunte prin status-uri de un realism magic ca ”ploua”, atunci cand, evident, afara incepe ploaia sau ca ”nu mai ploua”, atunci cand, bineinteles, ploaia a incetat; cei care pozeaza apusuri de la balcon si traiesc mirajul artei fotografice prin prisma filtrelor de instagram; cei care au un discurs aproape mistic cu propria pisica – nefericita apare in mii de ipostaze care de care mai cute: pe o pernita roz, cu labutele  ridicate, cu labutele asezate, pe canapeluta, sub canapeluta, etc;

5. Cei care isi dau like la propria poza; no comment!

Tschuss!

5 Comentarii
  1. Tare mult m-am amuzat de acest articol 🙂 dar stii ca trebuie sa publici si partea a doua, mai sunt cateva categorii ce merita mentionate.

    O zi buna iti doresc.

    Irina

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE