Matusa mea, Nanette

Cred ca aveam vreo 11 ani cand am vazut Vassa Jeleznova, la National. Mi-o aduc aminte pe Florina Cercel si, la fel de bine, imi aduc aminte catifeaua rosie a scaunelor din sala Amfiteatru.

Fusese o zi oarecare de week-end. Una dintre zilele de week-end in care eu mergeam la teatru cu Nanette, sora bunicii mele, Alexandra. Eu eram tuns castron, aveam ochii mari si negri. Ochii aia pe care numai un copil poate sa-i aiba.

Nanette era coafata impecabil, mirosea, in permanenta, a pudra, a oja, a sex, a tabac. Noi nu prea vorbeam. Pe mine ma fascina tot ritualul ala al ei, dinainte de a-si aprinde tigara, un ritual pervers, complet, brutal si seducator.

Imi aduc aminte perfect mainile ei extrem de slabe, cu vene proeminente si degete lungi, cu unghiile vopsite intotdeauna in rosu. Copilaria mea s-a ascuns, cumva, in spatele mainilor alea.

Dupa ce s-a terminat spectacolul, ne-am plimbat prin Cismigiu. Nanette era la fel ca intotdeauna, purta o camasa ivoire din matase si o fusta plisata, ecosez. Ne-am asezat pe o banca, ea si-a aprins o tigara iar eu m-am concentrat pe zborul haotic al pescarusilor.

”Poate ca o sa vii, la un moment dat, si o sa ma intrebi cum trebuie sarutata o femeie.”

Nu a mai apucat sa continue, pentru ca zgomotul pescarusilor ne-a invadat intimitatea, cinic si vulgar, cum numai ei o pot face.

Tschuss!

 

2 Comentarii
  1. M-am mai gandit intr-o zi, trecand prin Cismigiu, la articolul tau despre matusa Nanette. Astept cu interes si alte amintiri despre ea, e captivanta imaginea ei.

  2. Si daca ai deschis valiza amintirii, fii totusi generos si da ceasul inapoi suficient cat sa acoperi anii lui Ninette. Nu doar flash-ul unei senzatii puternice si fugare…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE