Le Grand Brun avec une chaussure bleu

shoes_webNu, nu este vorba nici despre servicii secrete, nici despre Pierre Richard, nici macar despre muzica lui Vladimir Cosma, intr-o forma reinterpretata. Ci doar despre pantofi.

Nu mai tin minte daca v-am povestit vreodata cine este amicul meu Radu. Ei bine, noi avem in comun destul de multe lucruri – ne plac filmele frantuzesti din perioada anilor ’60-’70, impartasim o teorie comuna in privinta proprietatilor incontestabile ale vinului alb, sec, si am cazut de comun acord ca cea mai frumoasa zona din Bucuresti este Cotroceniul.

Passons! Amicul meu Radu a participat, acum cateva zile, la o nunta. Derutat de amploarea estetica a unui astfel de eveniment, m-a sunat. Si, cu o voce stinsa, aproape soptita mi-a declarat: ajuta-ma! Nu am nici macar pantofi!

Nu trebuie sa-l condamnati prea tare pentru asta. Amicul Radu are alte prioritati, poarta exclusiv pantofi sport si ideea unui costum scortos il sperie teribil. Initial, i-am propus sa imbrace un jeans negru, clasic, un blazer structurat si o pereche de sneakers. Dar ideea a picat, pentru ca la nunta participau si cateva matusi sensibile, care nu ar fi inteles niciodata cum de Raducu a indraznit sa-si faca aparitia la un asa eveniment, incaltat in bascheti.

Monser, nu stiu ce facem, cum facem, dar eu nu am sa cheltui pe o pereche de pantofi 1.000 de euro! Asta iti spun din start! Ei bine, nici nu a fost cazul. I-am organizat amicului Radu o sesiune-fulger de shopping si l-am tarat, la propriu, in cel mai apropiat magazin ALDO.

M-a urmat, destul de neincrezator si morocanos, si astepta cuminte intr-un colt, exact ca un copil care urmeaza sa faca o injectie cu Polidin. E ok, Raducu, ti-am gasit pantofii perfecti – sunt clasici, negri, merg cu orice si poti fi convins ca nu te vor costa o avere. In plus, arata foarte cool si o sa-i poti purta linistit si dupa nunta!

Amicul Radu s-a conformat, i-a probat si, exact precum Pierre Richard, se plimba prin magazin, incaltat cu un singur pantof, vorbind la telefon: Da, sunt cu Maurice la ALDO. Operatiunea s-a incheiat cu succes! V-ati prins, era Irina, iubita lui, care nu a avut voie sa ne insoteasca in aceasta mini-aventura.

PS. Tot la ALDO a mai identificat o pereche de mocasini si niste sneakers gri. Deci nu a plecat cu o pereche, ci cu trei perechi. Iar eu, cu o pereche de sandale pe care le puteti vedea in imaginea care insoteste acest text.

La iesirea din magazin, amuzat de sloganul de pe vitrina, mi-a spus razand: Uite, oamenii astia chiar au dreptate. Mi-am gasit perechea perfecta!

Tschuss!
Photo by Andreea Goia
Gif by Loot
www.weareloot.com
Nimeni n-a lăsat încă vreun comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE