In vizita la Suzanne Luling

Ieri am dat, cu totul intamplator, peste cateva imagini surprinse in apartamentul Suzannei Luling, mana dreapta a lui Christian Dior si cea care i-a fost alaturi din 1947, momentul in care acesta si-a lansat casa de moda.

Fotografiile poarta o semnatura la fel de celebra – Mark Shaw, unul dintre fotografii oficiali ai clanului Kennedy. Sigur, nu exista foarte multe imagini disponibile dar, chiar si asa, ele merita sa fie distribuite, din simplul motiv ca ofera o perspectiva clara a notiunii de glamour absolut.

In apartamentul lui Luling aveau loc, de multe ori, show-uri private pentru clientele cu adevarat speciale. Incepand cu 1950, acest spatiu a gazduit toate petrecerile oferite de Christian Dior dupa fiecare prezentare.

Prietena din copilarie a lui Dior, despre Luling se spune ca ”veghea la toate. Clientela unui creator are in randurile ei si un lot inevitabil de enervante, cele care nu stiu ce vor, cele care nu-s niciodata multumite, cele care cred ca pot sa negocieze. Iar Casa Dior nu era scutita de asta.” (Bertrand Meyer-Stabley)

Sursa foto – Svenska Mobler Gallery

Tschuss!

 

Nimeni n-a lăsat încă vreun comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE