Despre solidaritate si alti demoni.

Evenimentul MTR vorbeste, intr-un mod brutal, despre realitatile comunitatii LGBT in Romania.

Stim toti ce s-a intamplat recent in sala de cinema de la NCRR. Ce nu stim, probabil, este ce s-a intamplat dupa.

Ei bine, a fost organizat un flashmob. Flashmob la care au participat 15 oameni! 15! Ok, aproximez. Dar nu cred ca ma indepartez foarte tare de cifra reala. Dintre acesti 15 oameni, membri ai comunitatii erau, probabil, 5. Sau nici macar!

In acest context, ma intreb unde s-au ascuns sustinatorii? Unde sunt militantii? Unde sunt homosexualii din media? Din moda, din publicitate, din whatever?

Ma amuza foarte tare reactiile post-event. Care au ajuns la mine chiar si azi. Dar intr-o maniera lasa, neasumata, penibila!

Exista intentii. Nevoi. Dorinte. Comunitatea se sesizeaza si simte nevoia, acum, sa ia masuri.

Cred ca ar fi mai cinstit sa ne asumam ca nu suntem in stare sa luptam. Si nu vorbesc din punctul meu de vedere. Cred ca ar fi mai simplu sa constatam ca tot ce putem face este sa avem reactii intarziate.

Daca lucrurile ar fi stat altfel, in dimineata aceea ploioasa, in fata MTR s-ar fi regasit cel putin o jumatate dintre homosexualii pe care ii cunosc si care latra ca nu au drepturi.

Faptul ca nu s-a intamplat acest lucru, imi permite sa spun ca ne meritam soarta. Pardon! Ca isi merita soarta.

image

In momentul in care va veti uita in oglinda si va veti asuma faptul ca sunteti gay, probabil ca veti putea avea si pareri. Pana atunci, va recomand sa va uitati in continuare la The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert si sa o ardeti macho la birou, in speranta ca nimeni nu stie.

PS. Si, da, exista si oameni care se lupta constant pentru voi! Unul dintre ei este Paul Dunca. Dar am senzatia ca de multe ori o arde prea erou. Si ca nu are pentru cine!

Un singur comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE