Dejeuner

Samedi le 12 Fevrier 1938

DEJEUNER

Macaronis au gratin

Salade

Parfait Trianon

Studel aux Pommes

Fruits 

Cam asa suna nota care anunta un dejun regal din data de 12 februarie 1938. Va intrebati, poate, ce-are a face dejunul regal cu ziua asta insorita de duminica?

Aflandu-ma in cautarea celor mai delicate obiecte din portelan, asta pentru ca trebuia sa fac un cadou unei persoane speciale, am ajuns si la Azay, furnizor al Casei Regale a Romaniei. Nu stiu cand ati cumparat ultima oara un serviciu din portelan, o cremiera sau o zaharnita, dar eu m-am amorezat instantaneu de portelanurile Wedgwood, Vera Wang, Jasper Conran, Royal Albert, JL Coquet, Caverswall sau Royal Buckingham.

Sigur ca in momentul in care am intrat in boutique-ul Azay prima chestie care mi-a venit in minte a fost o masa perfecta, plasata intr-o camera alba, cu ferestre enorme, o masa pe care stau cele mai sofisticate accesorii din portelan.

Bref, iata si alegerile mele:

Chiar daca nu aveti de gand sa organizati o cina, cred ca merita sa va faceti un cadou – o ceasca delicata pentru ceai de la Vera Wang, o carafa pentru vin, din cristal, de la Mario Cioni sau o cutie muzicala argintata de la Wedgwood, in cel mai pur spirit interbelic.

Oricand vreti sa redescoperiti sarmul meselor de odinioara, puteti trece pe la Azay – exemplul ideal de slow living!

Azay – Bulevardul Unirii nr. 2

Tschuss!

 

 

 

4 Comentarii
  1. Fineturile astea mi-au trezit in memorie o secventa repetitiva din plimbarea noastra in Sri Lanka-patria ceaiului, deh! Oriunde ceream ceai, oricat de jalnica era locatia, prin mijlocul padurilor, prin sate uitate de timp, serviciul de ceai era absolut impecabil:de un alb orbitor, perfect pariat, cu toate auxiliarele la locul lor, chiar daca era asezat pe o masa de lemn brut, sau pe o musama…. Ok, nu era Wedgwood sau Wang, dar era perfect. Multumesc pentru amintire.

  2. Ce-mi faci Maurice, ma omori… sunt niste piese pe care nu mi le-am permis niciodata si totusi imi plac nespus, nu stiu de ce? De cand ma stiu imi place sa am aceste portelanuri, sa ma servesc din ele, iubesc sa stau la cafea sau ceai cu ceasca si zaharnita alaturi, o anume lungurita, un napron in poala si un servet langa…. Multumesc pentru vis, dar fiindca nu mi le permit (ma repet) le-am inlocuit cu alte piese din materiale accesibile mie, iar diminetile le incep cum imi place; ma gandesc ca altii nu pot nici macar atat.
    Multumesc pentru poveste.

  3. Ador setul, culorile mi se par de vis, dar am o problema cu platoul gri…desi e superb in sine, mi’e greu sa il tolerez vizual in asociere cu celelalte elemente ale setului…presupun ca alegerea ta e una artistica si ca e ceva ce imi scapa, mi’ai putea explica asocierea si ce anume face sa fie una potrivita?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE