Cum iti alegi paltonul.

Un palton care imbraca perfect echivaleaza cu o carte de vizita cu un layout civilizat. M-am intrebat, mereu, de ce multe femei esueaza atunci cand vine vorba despre paltoane.

Aceasta piesa vestimentara vorbeste despre tine si despre alegerile tale mai mult decat iti imaginezi. Asa ca n-ar fi rau sa faci alegerea corecta. Oh, evident, daca iti pasa.

So, daca esti genul androgin, daca esti inalta, slaba, daca erai poreclita ‘cocostarc’ in adolescenta si daca nu ai un bust pe modelul Pamela Anderson, vei purta paltoane la un singur rand de nasturi, cu revere inguste, cu o croiala sobra, masculina, pe principiul clasicei redingote.

Stella McCartney

image

Daca, dimpotriva, bustul tau face trimiteri la Jayne Mansfield si nu gasesti niciodata camasi care sa iti vina cum trebuie dar, in schimb, partea de jos a corpului impune numere considerabil mai mici, vei alege un palton cu volum amplu, bluzat, care nu va scoate in evidenta talia.

Chalayan

image

In cazul in care trebuie sa ascunzi un numar semnificativ de kilograme si esti inalta, nu te vei incorseta in jachete biker. Cea mai buna varianta ramane paltonul-halat, care imbraca incredibil de bine o silueta de genul asta.

Vivinenne Westwood Anglomania

image

Daca esti mica de statura si nu ai o constitutie filiforma, nu iti vei cumpara niciodata un palton lung. Te vei limita la mantoul tip blazer, de lungimea unui sacou clasic, cu un cut suficient de amplu dar care va urmari, totusi, linia corpului.

A.P.C.

image

Daca proportiile tale sunt standard, si nu ai probleme cu numarul de kilograme, cea mai buna alegere ramane paltonul military, cu o lungime medie, care se inchide la doua randuri de nasturi.

Isabel Marant

image

Sursa foto: www.net-a-porter.com

Tschuss!

3 Comentarii
  1. Paltonul halat este preferatul meu. Mor dupa el. Nu sunt f inalta (1.63) dar caut o noata de gri-bleu din material bun si un pret normal pentru zilele in care traim. Este pe lista MOSULUI. Trebuie sa ma auda, sa citeasca si intreg universul sa lucreze pentru ca vreau cu ardoare acest palton.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE