Care-i treaba cu barbatii romani peste 35 de ani?

– habar n-au sa danseze;

– nu au curaj;

– nu au forta;

– nu isi pot asuma ca o femeie poate fi mai puternica decat ei;

– nu stiu sa se imbrace;

– nu stiu sa isi aleaga parfumul;

– nu stiu sa poarte barba;

– nu stiu sa flirteze;

– nu isi cunosc masura exacta la jeans;

– nu conduc masini cool;

– nu stiu unde sa te invite in oras;

– nu au umor;

– nu stiu sa prepare cum trebuie un martini;

– oh, si multi dintre ei chiar nu stiu sa sarute.

Tschuss!

23 Comentarii
 1. Incerci sa explici cum barbatul sa iasa dintr-un tipar si sa intre in altul. Care e diferenta intre cele doua tipare? Ca cel propus de tine ti se pare mai cool. Daca tragi linia, ambele sunt doua tipare care forteaza barbatul sa intre intr-un costum (jalnic sau cool dupa preferinta). Nu stie sa se poarte cu o femeie pentru ca incearca sa intre intru-un tipar, nu e el insusi. Pentru ca nu are incredere in el si nu e deschis..spre nimic. E un barbat inchis. Iar cele care contribuim ca ei sa fie inchisi suntem chiar noi femeile care dam repede like sa intre barbatul intr-un nou tipar..unul cool care isi cumpara masini cool.
  Eu ii doresc barbatului sa iasa din orice tipar, sa invete sa aiba incredere in el ca atunci va avea pofta de viata, de dans si de sarutat! Si sa isi cumpere ce masina il face pe el fericit! Chiar daca e cool sau nu 🙂

  1. @Meli – era o sinteza; amuzanta, trista, adevarata, dar o sinteza; nu mi-am propus, inca, sa redefinesc comportamentul masculin si nici nu ma erijez intr-un purtator de cuvant al speciei; ma amuza, doar, sa constat lucruri si sa le redau intr-o maniera proprie.

  2. Nu-i vorba de tipar Meli, e vorba ca nu sunt in mod natural, fiecare in parte, nici macar 10% din lucrurile din lista lui Maurice.
   Si ca sa-ti raspund tie Marice la intrebare, Care-i treaba cu ei?, n-au avut modele dupa care sa se formeze astfel. Decat la TV…
   Parintii barbatilor de peste 35 de ani n-au avut nici ei habar de multe dintre lucrurile astea. Au provenit in majoritatea lor din mediul rural (tati si mame deopotriva)

   Speram ca macar copii barbatilor de azi, trecuti de 35 de ani sa invete si sa creasca astfel.

 2. e evident contraexemplu, nu tre sa explici. dar e nedrept si pt sean sa ilustreze lipsurile si pentru barbatii romani sa’i compari cu el 🙂
  (si inca sustin ca nu sunt toti cum zici tu)

 3. inca nu am 35 de ani, dar sunt pe acolo. trebuie sa imi fac mea culpa – pentru asta mi-am adunat tot curajul de care sunt capabil si sa marturisesc ca nu am o masina cool, de fapt, sunt atat de uncool incat „conduc” o bicicleta prin oras.

 4. Faptul ca barbatii de 35 si peste nu sunt multi asa are o mare legatura cu ceea cea aspus un comentator mai sus. „Calitatile” de mai sus tin de un anumit tip de civilizatie burgheza care a disparut dupa ’46-’50. Toti „boierii” si „dandy” din orase au fugit ori au fost reeducati prin puscarii. In rest orasele s-au umplut de tarani deveniti muncitori imbracati cu basca si pufoaica tip rubasca care beau vodca, spirt sau bere fara eticheta. Cine sa fi fost model pt tinerii din mediul urban de azi? Crezi ca toti au „background”-ul lui Neagu Djuvara?
  N-aaai cu cine! N-ai cu cine! Niste tarani!!

 5. Un lucru e clar….ai starnit interes cu subiectul acesta, ceea ce pentru un blog este important, nu? Parerile despre subiectul discutiei sunt desigur subiective. Depinde de fiecare persoana in ce mediu se invarte, din ce familie provine si mai ales de ceea ce vrea fiecare de la viata asta. Daca ai pretentii mari dar nivelul tau nu se ridica la pretentiile pe care le ai atunci vei fi vesnic nefericit. Atunci cand ai asteptari mari trebuie sa te astepti ca si cei la care tu aspiri sa gaseasca in tine ceea ce ei doresc…si in general ei doresc sa aiba langa ei persoane de calibrul lor. Un barbat rafinat, bine parfumat, carismatic, stilat, destept si cu bani…fi sigura ca isi doreste o femeia care sa se ridice la nivelul lui. La fel cum sunt rari acesti barbati (si nu ma refer doar la romani) la fel de Rara Avis sunt si femeile. Si nu uita ca suntem 8 femei la un barbat pe plan mondial…deci ei au de unde sa aleaga..poate si acesta este motivul pentru care nu se straduiesc prea mult…ei oricum primesc :))))

 6. Care-i treaba cu femeile de peste 36 de ani?

  – au impresia ca doar ele stiu sa danseze
  – inca se cred victime ale discriminarii sexuale, desi nu mai este cazul
  – au prea multe haine si o problema cu spatiul de depozitare a acestora
  – se parfumeaza prea tare
  – refuza sa flirteze
  – uita sa-si controleze masura la jeansi pe motiv ca este normal de la o varsta( sau nu au timp)
  – se uita doar la masini cool
  – nu au curaj sa ii invite pe barbati in oras
  – cred ca doar ele au umor
  – refuza idea de a face sex cu un barbat desi ar vrea

  Replica a venit doar pentru a scoate in evidenta faptul ca nu sunt mai speciali barbatii fata de femei si nici invers 🙂

 7. Un articol foarte slab, sustinut de comentarii… Doar in insiruire de termeni fara nici o argumentare nu au nici o valoare. Pe langa asta, titlul are un caracter xenofob. De ce doar barbatii romani sunt asa peste 35 de ani? De ce nu si barbatii britanici sau francezi?

  Comentariul lui Mito este excelent, prezinta exact gandirea unei femei peste 35 de ani… Care inca este marcata de ideea ancestrala a discriminarii.

  As adauga… la „-nu isi pot asuma ca o femeie poate fi mai puternica decat ei”
  Ce ar trebui sa-si asume? Meritul ca femeia este mai puternica decat el? Cumva faptul ca el este mai prejos decat ea? Era mai corect daca ai fi spus ca nu pot accepta… era mai corect.

  Per total… bune comentarii… slab articol :-))

  1. Draga Alexandru, in primul rand ce ai citit nu este un articol. Sunt niste constatari personale, tuse in care eu cred foarte tare si pe care le-am identificat din plin la categoria mai sus mentionata, si nu numai. Tot e bine ca ai ramas cu niste comentarii beton:) Oh, si eu cu aceleasi convingeri. Tschuss!

 8. Uau, deci dă bine sa comentezi aici nu? Am senzația că se fac compoziții lingvistice din categoria ”dat cu părerea de pe prispă” . Auzi bade … cum crezi că va fi mai departe.? … Domnucă …. știu eu, că fi-va oarecum, ca n-o fo’ niciodată să nu fie cumva, ori bine ori rău. Na … c-am zis-o ! Total greșită opinia, nu ne caracterizează, pe cei peste 35. Adică seniori !

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți să folosești și aceste coduri HTML dacă vrei: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

''Think before you speak. Read before you think.''
Fran Lebowitz

MĂ GĂSEȘTI PE